Plzeňský kraj - turistů ráj

lupa

Recepty

Recepty

Chcete si sami doma upéct vošouchy či báč nebo vás honí mlsná a raději byste sladké hnětýnky? Už jste ochutnali kubu? Nechte se vést nejoblíbenějšími recepty a dopřejte si tradiční pokrmy z Plzeňského kraje, které vařili již naše praprababičky.


Chcete si sami doma upéct vošouchy či báč nebo vás honí mlsná a raději byste sladké hnětýnky? Už jste ochutnali kubu? Nechte se vést nejoblíbenějšími recepty a dopřejte si tradiční pokrmy z Plzeňského kraje, které vařili již naše praprababičky.

Mňam, pojďte s námi ochutnat speciality Plzeňského kraje! Objevte atmosféru pivnic s výtečnou gastronomií, poznejte delikatesy ze Šumavy i Chodska.…
Chodský koláč je náročný na přípravu a ve své době nebyl ani levnou záležitostí, hospodyňky je proto pekly doma hlavně…
Kapoun může být jak vykastrovaný kohout, tak i vykastrovaný samec králíka.  V obou případech jde o jemné a lahodné maso. Kapouni…
Nedílnou součástí potravy, která se v době baroka objevovala jak v měšťanské, tak i selské kuchyni, byl tvaroh.
Chléb vždy býval a stále je základem potravy. Zkusme si upéct chléb podle starodávného způsobu tak, jak byl v baroku znám.…
Suroviny: 200 g tenkých nudlí 500 g měkkého tvarohu 3 vejce 1 lžíce cukru 2 lžíce medu 3 – 5…